Få adfærdsrådgivning til dit kæledyr

Selvom mennesker og dyr er vidt forskellige på mange punkter, foregår der alligevel en del kommunikation menneske og dyr imellem. Din kat spinder, når den er tilpas, og din hund logrer, når den er glad. Ligeledes vifter din kat med halen og hvæser, når den er sur, og når din hund stikker sin hale mellem benene, er det et tegn på frygt.

Adfærdsbehandling af dyr

Selvom vi i mange situationer kan aflæse vores dyrs signaler, taler mennesker og dyr dog ikke det samme sprog, når det kommer til stykket. Derfor kan kommunikationen også glippe, og der kan være situationer, hvor dit kæledyrs opførsel og mangelfulde kommunikation kan give anledning til stor frustration. Eksempelvis når din hvalp tisser på tæppet, når din kat river dig, fordi du klør den på maven, eller når din hund bider dine sutsko i stykker, mens den er alene hjemme.

Hjælp dit kæledyr af med dårlige vaner

Hvis du vil lære at forstå dit kæledyr bedre og komme den dårlige opførsel til livs, kan du overveje at opsøge en dyrlæge, som tilbyder adfærdsrådgivning. Der findes eksempelvis dygtige dyrlæger nær Risskov, som kan give dig vejledning i, hvordan du håndterer uheldig adfærd hos dit kæledyr. Desuden vil mange dyrlæger have produkter på hylden, som kan påvirke dit kæledyrs opførsel i en mere positiv retning. Eksempelvis specielle trøjer til din hund, som kan hjælpe mod angst i forbindelse med høje lyde og voldsom gøen i upassende situationer eller seler, som kan lære din hund ikke at trække i snoren, når I går tur.

Tal med din dyrlæge i god tid

Hvis du vil vænne dit kæledyr af med dets dårlige vaner, bør du først og fremmest reagere så hurtigt som muligt, de første gange du oplever problemer. Det nytter ikke noget at lade de dårlige vaner stå på i lang tid og håbe på, at de går i sig selv. For jo længere tid dit kæledyr får lov at føre sine dårlige vaner ud i livet, desto mere vil de blive en naturlig del af dets opførsel.

Hvis du vide mere om mulighederne for at forbedre dit kæledyrs opførsel, kan du opsøge din lokale dyrlæge. Du kan eksempelvis kontakte en erfaren dyrlæge i Viby J og høre nærmere om, hvordan du vænner dit kæledyr af med den kedelige opførsel. Med den rette adfærdsrådgivning kan du og dit kæledyr komme på bølgelængde, og du kan igen få glæde og gavn af din pelsklædte ven.

 

Byens Dyreklinik

Rosenvangs Alle 2

Viby J, 8260

82307015