Man bliver aldrig for gammel til at lege

Teambuilding

Selvom man er voksen, er der ingen grund til at stoppe med at lege. Leg er sjovt og styrker dine kreative evner, og derfor er det populært til for eksempel teambuilding og workshops i forbindelse med medarbejderudvikling. Teambuilding øvelser handler om samarbejde, og her kan leg være en god øvelse i at udvikle fællesskab og ryste medarbejderne sammen.

Byg en sæbekassebil

En god øvelse er for eksempel at lade deltagerne bygge en sæbekassebil sammen. I skal blot bruge komponenterne til en klassisk sæbekassebil. Hvis I er nok deltagere, kan I udvide legen og afholde et rally, hvor holdene dyster mod hinanden i både at bygge hver sin bil og bagefter køre ræs mod hinanden. Vinderholdet får en fin præmie, og alle har moret sig godt undervejs. Legen hjælper holdene til at udnytte de forskellige deltageres styrker, da man både har brug for nogen, der kan håndtere det helt håndværksmæssige med at sætte komponenterne rigtigt sammen til en køreklar bil, kreative evner når bilen skal udsmykkes, samt taktiske evner når der skal lægges en plan for konkurrencen.

Fordelen ved teambuilding

Teambuilding bliver mere og mere populært i virksomheder, og det tager ofte form som en slags organiseret leg, en leg med et formål. Det skyldes, at man i dag i høj grad har fået øjnene op for, at leg kan åbne et kreativt rum og gøre folk mere åbne for nye ideer og indtryk. Samtidig er det godt til at ryste folk sammen, og det er en stor fordel på arbejdspladser, hvor det er vigtigt, at medarbejderne kan samarbejde. Leg og hygge i form af teambuilding er også med til at øge trivslen på arbejdspladsen og styrke medarbejdernes tilfredshed, hvilket kan resultere i mindre stress og sygemeldinger og kan være med til at fastholde værdifulde medarbejdere.

Teambuilding med forskelligt fokus

Der findes et utal af teambuildingøvelser, hver med forskelligt formål. Der er de helt afslappede øvelser, øvelser der handler om sammenhold, øvelser der skal styrke ledelsesevner, øvelser for at styrke koordinering og taktisk tænkning, øvelser der skal forbedre kommunikationen mellem medarbejderne og så videre. Der findes øvelser til teambuilding inden for enhver tænkelige afskygning, og der findes eksperter i teambuilding, der tager ud til firmaer for at arrangere denne form for organiseret ”leg”. Flere hjemmesider specialiserer sig også i at sælge værktøjer og redskaber til teambuilding, og derfor kan det næsten være en jungle at finde rundt i de mange tilbud. Derfor kan det være en god idé at starte med helt simple øvelser, hvis man er ny inden for at arrangere teambuilding i sin virksomhed eller organisation.

 

Thorhauge ApS

Peter Svinths Vej 86

7442 Engesvang

28 92 24 09