Husk kaninvaccinen

Vaccine af kæledyr

Mange tror fejlagtigt, at hunde og katte er de eneste kæledyr, der skal vaccineres. Selvom kaninen er et populært kæledyr, er der derfor mange kaniner, der ikke får den rette vaccination.

Hvis du vil sikre din kanins sundhed, gør du klogt i at huske kaninvaccinen, som du kan få ved en dyrlæge på Frederiksberg. Her er der fokus på, at alle kæledyr får de rette vaccinationer.

Hvorfor er kaninvaccinen vigtig?

Nogle sygdomme er mulige at forebygge, og den bedste måde at forebygge på er ved at vaccinere. Vil du undgå at din kanin bliver ramt af sygdomme, som kunne være undgået, er det en god idé at give din kanin en vaccine.

Når en kanin vaccineres, sker der det, at kaninen gives en død eller svækket virus. Når denne virus sprøjtes ind i kaninen, vækker det immunsystemet, og kaninen vil danne antistoffer. Disse antistoffer gør, at kaninen kan genkende virussen, og hurtigt bekæmpe den, hvis den senere hen skulle blive udsat for den.

Hvad beskytter en kaninvaccine imod?

Kaninvaccinen er en vaccine mod viral hæmorrhagisk sygdom – også kaldet VHD. Dette er en sygdom, der er yderst smitsom og desværre også meget dødelig. Statistikker viser, at 90% af alle smittede kaniner dør af sygdommen. Vaccination mod VHD er er den mest almindelige kaninvaccine, men det er også muligt at vaccinere mod kaninpest, som blandt andet smitter gennem insektbid.

Både vilde kaniner og kaniner, der holde som kæledyr, kan blive smittet med disse sygdomme, og da der ikke findes behandling, når først sygdommen har ramt, bør du vaccinere din kanin mod sygdommene. Kaniner kan vaccineres, fra de er 5 uger gamle, og kaninvaccinen varer 1 år.

Sundhedseftersyn kombineret med vaccination

Har du en eller flere kaniner, anbefales det, at du lader dem vaccinere med kaninvaccinen. Skal din kanin i forvejen have foretaget et sundhedseftersyn – hvilket anbefales at gøre regelmæssigt – kan du med fordel kombinere sundhedstjekket med vaccination.

Det anbefales, at din kanin kommer til en dyrlæge nær Valby en gang om året til et sundhedstjek. Ved et sundhedseftersyn undersøger en dyrlæge kæledyret grundigt, og opdager dyrlæger et problem, giver eftersynet mulighed for at handle på problemet, inden det vokser sig stort.

Det er også ved denne grundige undersøgelse, at en dyrlæge kan vurdere, om kaninen bør vaccineres. Det er en fordel at blive vaccineret for langt de fleste kaniner, og det årlige besøg kan således samtidig fungere som tidspunkt for vaccination.

 
Lindevang Dyreklinik
Peter Bangs Vej 40
2000 Frederiksberg
36 31 31 37