Kender du som virksomhedsejer eller leder de danske regler og love inden for arbejdsret? Hvis ikke, bør du gøre det. Arbejds- og ansættelsesretten styrer forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager, og i dag er lovgivningen så kompleks og reguleret, at det kan være svært at holde styr på hvad man må og ikke må, medmindre man er advokat med speciale i arbejdsret.

Arbejdsretten

Hvornår er arbejdsretten gældende?

Arbejdsretten kan komme på banen i en række spørgsmål omkring forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager. Det er uanset om arbejdstageren er ansat som lønmodtager, vikar, konsulent eller løsarbejder. Arbejdsretslige spørgsmål kan gøre sig gældende i flere former. Som regel kan en advokat inden for arbejds- og ansættelsesret hjælpe med følgende:

 • Udfærdige kontrakter
 • Arbejdsmiljø
 • Fravær
 • Udstationering
 • Kollektiv og individuel ansættelsesret
 • Opsigelse
 • Udenlandsk arbejdskraft
 • Tvister

Når det gælder udfærdigelse af ansættelseskontrakter, kan din advokat stå for dette. Kontrakten indeholder spillereglerne for forholdet mellem arbejdsgiver og arbejdstager, og derfor er det vigtigt, at den udarbejdes korrekt. Når det gælder arbejdsmiljø, er du som arbejdsgiver forpligtet til at sørge for et forsvarligt arbejdsmiljø for dine ansatte, og her kan det være en god idé at få rådgivning omkring dine juridiske forpligtelser. Dine ansattes fravær er noget, der i høj grad påvirker dig som arbejdsgiver. Her kan en advokat rådgive dig omkring ferielovgivningen såvel som regler for orlov og barsel. Når det gælder udstationering, som ofte kan være nødvendigt i en stadig mere globaliseret verden, er der også visse regler som skal overholdes, som du kan få rådgivning omkring. Opsigelse kan være en udfordring for dig som arbejdsgiver, og også her skal du være sikker på, at du overholder den gældende lovgivning på området. Eksempelvis kan fyring af en medarbejder under barsel have alvorlige konsekvenser i form af retssager, så her er det vigtigt at din advokat kan rådgive dig om regler og risici. Der gælder også særlige regler for udenlandsk arbejdskraft, hvor der kan være specielle hensyn der skal tages. Ydermere kan en advokat bistå dig og din virksomhed i forbindelse med tvister og eventuelle retssager, ligesom vedkommende kan sikre, at en påkrævet og uvildig advokatundersøgelse af virksomheden forgår efter bogen. Alt i alt kan din virksomhed undgå mange ubehagelige situationer ved at hente hjælp fra en arbejdsretslig advokat eller juridisk firma.

Njord
Pilestræde 58
1112 København
Tlf: 33 12 45 22

Sne kan være hyggeligt og bringe sjove stunder med sig. Desværre betyder snevejr også glatte fortove og ufremkommelige veje – og ekstra, manuelt arbejde til grundejerne. Som grundejer har du nemlig pligt til at sørge for, at arealer på din grund, som grænser op til offentligt vej, er ryddet for sne og is mellem klokken 7 om morgenen og klokken 22 om aftenen.

Det kan dog være en besværlig omgang at komme snemasserne til livs – især hvis sneen daler hele dagen. Derfor kan det også være en fordel at have et par gode råd med på vejen, til næste gang du have sneskovlen og vejsaltet frem. Vi har samlet en håndfuld tips, som måske kan hjælpe dig til en mere effektiv snerydning.

Professionel snerydning

Få ryddet sneen med det samme

Det er god idé at fjerne sneen så hurtigt som muligt, når den er faldet. Hvis den får lov at ligge længe, vil den efterhånden blive trampet ned til en fast, kompakt masse af fodgængere, og hjulene fra barnevogne og cykler vil efterlade isspor, som kan være besværlige og energikrævende at fjerne.

Du kan eventuelt smøre en smule olie på sneskraberen eller skovlen, så undgår du, at sneen klæber til bladet. Overvej desuden at bruge en almindelig skovl frem for en sneskraber, hvis der ligger meget sne. Sneskraberen vil nemlig blot skubbe sneen til side i høje bunker, mens skovlen gør det muligt at få fjernet sneen helt.

Vælg de rette midler mod glatføre

Når den værste sne er fjernet, er det tid til at gøre fortovet skridsikkert. Til det kan du enten vælge vejsalt eller grus. Grus vil være en fordel, hvis der ligger hård sne på fortovet – eksempelvis hvis du ikke har fået ryddet i tide. Hvis der til gengæld ligger is, skal du have vejsaltet frem. Det kan i øvrigt være en god idé at holde øje med vejrudsigten om vinteren, så du kan sprede salt eller grus, før det begynder at sne. Hvis du vil undgå besværet med is- og snerydning, kan du med fordel indgå en serviceaftale med en virksomhed, der tilbyder snerydning i Roskilde om omegn.

Pas på planterne

Tunge snemasser på planter og træer kan være en stor belastning for grenene. Derfor er det en god idé at bruge en kost til at fjerne sne fra grenene, så de ikke knækker. Start nedefra, så sneen fra de øverste grene ikke falder ned og knækker de lavtsiddende grene. Hvis du vil være sikker på en grundig snerydning, kan du eventuelt kontakte et firma, som udfører snerydning nær Næstved.

Snevagten A/S
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
Tlf: 3871 1700

Som virksomhedsejer vil du ofte stå i en situation, hvor du har brug for juridisk rådgivning og hjælp fra en advokat. En erhvervsadvokat vil ofte kunne træde til som din samarbejdspartner og rådgiver i juridiske spørgsmål, der vedrører virksomheden. Der er mange forskellige områder, hvor du vil have brug for advokatbistand for at sikre, at opgaverne og udfordringerne bliver løst på korrekt vis og både retter sig efter gældende lovgivning og sikrer dine egne og virksomhedens interesser på bedste vis. Eksempelvis hvis du har en lille eller mellemstorvirksomhed og skal ansætte nye medarbejdere. Her kan en erhvervsadvokat hjælpe med at udfærdige kontrakter og ansættelsesbeviser, som overholder gældende lovgivning – det er nemlig vigtigt, at alle lovmæssige krav til ansættelsesbeviser bliver overholdt, og det kan en advokat sikre for dig. Især kan det være gavnligt at benytte en erhvervsadvokat til at udfærdige kontrakt til en ny direktør eller leder i firmaet, ligesom du kan få hjælp af en advokat til samarbejdsaftaler. En advokat kan både udfærdige kontrakterne for dig eller tjekke dem igennem efter du selv har lavet dem.

Erhvervsadvokat

Få hjælp til selskabsstiftelse og virksomhedsoverdragelse

Står du for at stifte et nyt selskab, kan du bruge en advokat til at hjælpe med selskabsstiftelse, omdannelse af selskaber samt spaltning og fusioner af din virksomhed. Virksomhedsoverdragelse, især i forbindelse med generationsskifte, kræver ofte indgående juridisk rådgivning for at komme på plads. Det er uanset om du står over for at gå på pension og gerne vil overdrage virksomheden til et nært familiemedlem, om du har udset en medarbejder, der skal overtage ledelsen af virksomheden eller om det drejer sig om salg til en tredjepart. Når det gælder generationsskifte, er det ofte en balance mellem at sikre virksomhedens fortsatte levedygtighed og behovet for at sikre dig selv økonomisk. For mange kan virksomhedsoverdragelse være en svær proces, og måske hører du til gruppen, der helst vil udskyde pensionen længst muligt, fordi generationsskifte føles som en usikker overgang. Ofte kan en advokat yde indgående rådgivning og hjælpe dig med at planlægge skiftet, så det foregår gradvist og på en måde, der skaber tryghed både for dig og for de ansatte såvel som for den nye, kommende ejer. En advokat kan hjælpe dig med at beslutte, hvad den bedste fremgangsmåde for afhændelse eller generationsskifte i din virksomhed vil være, om du ønsker at afgive al kontrol på sigt eller stadig bevare en aktiemajoritet og dermed kontrol over dit firma, selvom du ikke længere står for den daglige ledelse. Der findes mange dygtige erhvervsadvokater i København, og søger du advokatrådgivning til din virksomhed i Farum eller Værløse, kan Furesøadvokaterne anbefales som et advokatfirma med stor erfaring inden for erhvervsjura.

Søren Sørensen
Advokatanpartsselskab
Rådhustorvet 3 2
3520 Farum
Tlf: 23 25 52 96

Selvom mennesker og dyr er vidt forskellige på mange punkter, foregår der alligevel en del kommunikation menneske og dyr imellem. Din kat spinder, når den er tilpas, og din hund logrer, når den er glad. Ligeledes vifter din kat med halen og hvæser, når den er sur, og når din hund stikker sin hale mellem benene, er det et tegn på frygt.Continue reading

bil brugt garanti

 

For nogle mennesker kan det føles risikabelt at købe brugt bil. Derfor er det en god idé at sikre sig, at den valgte forhandler af brugte biler ikke kun overholder købeloven, men også tilbyder en god garanti i tilfælde af, at den solgte bil er i dårligere stand end forventet. Derfor kan det være godt at benytte en brugtvognsforhandler, som tilbyder en udvidet garanti, det vil sige en garanti, der går ud over købelovens beføjelser. Ifølge loven har du som køber en reklamationsret på 24 måneder, men det er ikke altid nok når det gælder brugte biler. Alt efter hvilken forhandler der er tale om, kan den udvidede garanti variere, og ofte er den bestemt ud fra bilens alder, årgang og stand og kan gå fra 30 og op til 180 dage.

I reglen dækker en sådan udvidet garanti kun selve drivlinjen, det vil sige gearkasse, motor og generatoren. Alligevel kan det være en god ekstra sikkerhed for dig som køber, hvis din købte bil skulle vise sig at være i dårligere stand end forventet. DBFUs medlemmer har ofte en sådan udvidet garanti for brugte biler, men det er forskelligt fra den ene forhandler til den næste, hvordan denne garanti gives. Normalt er betingelserne, at garantien vurderes og fastsættes i forhold til, hvad tilsvarende biler af samme alder og stand normalt koster, og den forudsætter, at bilen kun skal anvendes til normal erhvervsmæssigt eller privat brug. Reparationer, der hører inden for garantien, skal derfor også udføres enten af sælger eller af en reparatør, som er anvist af sælger.

Transportomkostninger i forbindelse med havari er ikke dækket af garantien, og hvis bilen købes, mens dele af fabriksgarantien stadig er gældende, vil denne garanti gælde sideløbende med sælgers garanti. Ved enhver form for hændelse vil der være en selvrisiko på 500 kr., og ved ejerskifte vil garantien ikke længere være gældende. Når du vælger forhandler, bør du tjekke, om sælger kan tilbyde en eller anden form for garanti, der rækker ud over Købeloven, da det ikke er noget, du automatisk har krav på som køber. Denne garanti skal være anført i slutsedlen, og den dækker de fejl, som opstår efter købet er gennemført, så længe de forekommer inden for den aftalte periode for garantien. Det er altid forhandleren, der står med bevisbyrden, hvis det skal godtgøres, at en fejl ikke omfattes af garantiordningen, hvilket giver dig større sikkerhed som forbruger.

Dansk Bilforhandler Union

Broholmvej 152

Korsør, 4220

30 30 84 78

Har din lejlighed, hus eller ejendom brug for en renovering af facaden? Mange bygninger har behov for renovering af gamle facader. Især i København, hvor der findes en hel del gamle huse, kan der være behov for en grundig renovering. Gamle bygninger og ejendommen døjer ofte med revner i murværket, afskalning af maling, skadet træværk eller sten. Måske befinder din ejendom sig i et område, hvor det ofte bliver udsat for graffiti eller hærværk? Hvis facaden er gammel og slidt, er der brug for en holdbar løsning, når den skal renoveres. Hvis du blot benytter billig facaderens og maling, vil det ofte være nødvendigt at male facaden igen allerede efter et par år. Hvis du derimod ønsker at spare penge og samtidig få en smuk facade, der holder sig pæn i mange år frem, skal du vælge den rigtige maler i København.

Facaderenovering

Hvilken løsning skal du vælge?

Det kommer an på behov – først og fremmest bør du få en professionel vurdering af facadens tilstand. Hvor slemt står det til, og hvordan kan det udbedres på en måde, så det holder i mange år frem? Du bør gå efter en løsning, hvor du får en fuld renovering af facaden, der reducerer behovet for at male, så du ikke behøver at få det gjort mere end hvert 10. år. Er bygningen gammel, bør du vælge et malerfirma i København, der ved hvordan man håndterer og bibeholder murstenenes kvalitet og som kan foretage en sikker renovering der bibeholder bygningens oprindelige materialer. I dag kan mange malerfirmaer foretage skånsomme renoveringer, hvor man samtidig foretager en effektiv isolering gennem pudsning af facaden. En bæredygtig og holdbar isolering er en kompliceret opgave, og ikke alle håndværkere har tilstrækkelig viden til at foretage en langtidsholdbar renovering. Den bedste løsning vil være at benytte miljørigtige produkter, der ikke beskadiger bygningens oprindelige materialer. Hvis det drejer sig om en gammel bygning, er dette særlig vigtigt. Drejer det sig blot om almindeligt malearbejde frem for en reel renovering, er det stadig en god idé at lade en fagmand stå for opgaven, da et professionelt malefirma har helt anderledes forstand på, hvilke materialer, heriblandt maling, der giver det bedste og mest holdbare resultat på de forskellige typer facader. Hvis du vælger at stå for det selv, kan du risikere at bruge en maling, der ikke er holdbar nok, og efter blot et par år vil det således være nødvendigt igen at male facaden. Derved kan det blive en dyr og besværlig fornøjelse, hvis maling eller renovering af facaden bliver et gør-det-selv-projekt.

Malerfirmaet Sommerlund Aps
Livjægergade 33 st.th
2100 København Ø
Tlf: 20 16 17 86

Hvis du skal sælge din café, er nøgleordet effektivitet. Når du har truffet din beslutning om at sælge, er det sandsynligvis fordi, du gerne vil i gang med dit næste projekt. En café, som ikke bliver solgt, kan være en stor hæmsko for dine drømme og planer, og kan have stor indflydelse på din økonomiske situation. Heldigvis kan du selv gøre meget for, at din café bliver hurtigt solgt.

Det er meget afgørende for, hvor hurtigt du kan få solgt din café (eller restaurant, for den sags skyld), at du har gjort dit forarbejde grundigt – og gerne i selskab med en restaurationsmægler, der er ekspert på området. Prisen skal sættes rigtigt; er den for høj, bliver caféen meget vanskelig at sælge; er den for lav, får du ikke det optimale udbytte med dig i dine videre forretninger. Ved at sammenligne salgspriserne i dit geografiske område og ved lignende caféer, forbedrer du muligheden for, at din café hurtigt bliver solgt, markant.

Restaurationsmægler i København

Det er også vigtigt, at du er opmærksom på de helt specifikke udfordringer, der kan være i at sætte din café eller restaurant til salg. Her er nogle af de samme udfordringer i spil, som når du skal sælge din bolig, og samtidig er der udfordringer, der er meget specifikke for restaurationsbranchen. Beliggenhed, områdets andre restaurationer og befolkningens købekraft skal tages med i betragtning, når din café skal sælges. På den måde kan du målrette din salgsannonce til den gruppe potentielle købere, som kunne være interesserede i lige præcis din café.

I sidste ende er det vigtigste nemlig, at du kommer ud til de potentielle kunder. Her kommer restaurationsmægleren for alvor ind i billedet. Der skal skrives en annonce, som skal være indbydende. Professionelle billeder er en god idé at inkludere i annoncen, for det er annoncen, der giver den potentielle køber det første indtryk af din café. Det er også en god idé at beskrive området og fortælle en potentiel køber om, hvilken type kunder du har – det kan hjælpe den potentielle køber til hurtigt at vurdere, om din café er noget for ham.

Hvis du gerne vil sælge din café hurtigt, er det altså vigtigt, at du allierer dig med professionelle folk, der har erfaring med salg af restauranter og caféer. De kender sandsynligvis dit geografiske område bedre end dig, og de vil kunne opstille nogle meget klare og effektive salgsargumenter.

Dansk Ejendoms Center ApS
Åboulevard 31
1960 Frederiksberg C
Tlf: 35 37 28 22

Bilmarkedet kan være lidt af en jungle, og der kan nemt opstå tvivl, når du skal købe ny bil. Det kan føre til spørgsmål som ”skal bilen være et bestemt mærke?” eller ”hvilken type bil skal det være?” Det første, der skal afklares, er dog oftest, om bilen skal være brugt eller ny. Tanken om en fabriksny bil kan helt sikkert virke tiltalende. Ikke desto mindre er der nogle klare fordele ved at vælge en brugt bil frem for en spritny. Vi giver her tre gode grunde til at vælge en brugt bil.

Fordele ved brugte biler

 1. Du taber færre penge

Det er ikke nødvendigvis en god investering at købe en splinterny bil. Bilens værdi falder nemlig både hurtigt og voldsomt. Allerede efter de første kørte kilometer er bilen væsentligt mindre værd, end da den forlod forhandleren. Markedet kan i øvrigt ændre sig drastisk i den periode, du ejer bilen, og hvis du på et tidspunkt ønsker at sælge den igen, kan du risikere at stå over for en større afskrivning. Derfor kan det være en fordel at vælge en brugt bil. Selvfølgelig kan det ikke undgås, at du også taber lidt penge på en brugt bil, men der er tale om et betydeligt lavere beløb. Så kan du bruge din energi på noget andet end at ærgre dig over tabte penge.

 1. Du har mulighed for at gøre et godt kup

Hvis du vælger at købe en brugt bil, er der større chance for, at du kan gøre et godt køb. Ofte vil den store afskrivning have presset prisen langt ned, selvom bilen kun har få år på bagen. Det handler dog om at undersøge markedet og se sig om efter gode tilbud i ens nærområde. Hvis du eksempelvis leder efter muligheder for at finde billige, brugte biler i Stenløse-området, kan du med fordel vælge at besøge en forhandler, som også tilbyder finansieringsløsninger med lav rente.

 1. Du får råd til en større bil

Hvis du har behov for en mere rummelig bil, kan det godt betale sig at kigge efter en brugt udgave. Den pris, du giver for en stor, brugt bil, kan sagtens konkurrere med prisen på en mindre, fabriksny bil. Måske har du en stor familie, eller måske har du bare brug for lidt mere benplads. Hvad end din grund til at købe en større bil er, kan du være sikker på, at der er penge at spare, hvis du vælger en brugt variant. Du kan for eksempel vælge en bilforhandler nær Roskilde med et stort udvalg.

Tumlinghøj Auto ApS
Salløvvej 2
Gadstrup
20 28 51 21

Kontorplanter

Grønne omgivelser betyder mere, end de fleste lige går og tænker over i hverdagen. Prøv dog alligevel at forestille dig den følelse af glæde og optimisme du oplever, når du går en tur i skoven eller på parken om foråret, når bøgen netop er sprunget ud. Grønne blade har nemlig stor indflydelse på trivslen og humøret. Desværre er der i halvdelen af året ikke meget grønt at finde udendørs. Og når du tilmed bruger en stor del af dagen på kontoret, kan hverdagen godt blive lidt trist og grå. Men hvem siger, at den skal være det? Der er nemlig rig mulighed for at tage skovens glæder med ind på arbejdspladsen!Continue reading

I løbet af det sidste årti har det nordiske køkken været på fremmarch. Med sit fokus på friskhed og enkelhed og med vores forfædres kogekunst samt friske råvarer fra vores hjemlige egne som sit grundlag har det nordiske køkken vundet både danske og udenlandske madelskeres hjerter. Og sådan ser det ud til, at det bliver ved med at være. For det nordiske køkken er i høj grad stadig in.Continue reading