Tips til dine børns tandpleje

Grundig tandpleje gennem hele barnets opvækst danner et godt grundlag for en grundig tandrutine, som vil sørge for en god mundhygiejne og sunde tænder gennem hele dit barns liv. Det kan dog være svært at finde ud af, hvornår tandplejen for alvor bør begynde samt, hvordan dit barn skal inddrages på bedst mulig vis. Der vil af den grund blive rådgivet om tips til dine børns tandpleje i samarbejde med den børnevenlige tandlæge fra Odense, som har stor erfaring med oplæring i god tandpleje.Continue reading

Skilsmisse

Det er aldrig nemt at blive skilt. Sårede følelser og skuffede forventninger er næsten altid den bagage, man bringer med sig, når man beslutter sig for at afslutte et ægteskab. Selv når begge parter er fuldstændig enige om at gå fra hinanden og begge er indstillet på civiliseret opførsel og en værdig og respektfuld afslutning på forholdet, både hvad angår det juridiske og det personlige, er det sjældent nemt at blive skilt. Det kan være en svær proces rent følelsesmæssigt, og det kan være endnu sværere at komme ud af et forhold, hvor man har papir på hinanden og samtidig skal udrede de juridiske dele af det afsluttede forhold. Har du været sammen med din ægtefælle i en årrække, vil I ofte have fælles ejendele, da I delt en stor periode af jeres liv med hinanden. Måske har I fra starten haft særeje, men har alligevel været viklet ind i hinandens ejendomsforhold, i og med at I har delt bolig, møbler og måske endda bil. Det er sjældent nemt at dele boet på en måde, der tilfredsstiller begge parter, og det kan være særdeles svært for den enkelte at skulle tage stilling til juridiske spørgsmål på et tidspunkt, hvor man oplever et stort brud i sit personlige liv, uanset om man selv har ønsket dette brud eller ej.Continue reading

En gang imellem er det desværre ikke nok med almindelig tandrensning for at få tænderne i orden. I visse tilfælde kan der have udviklet sig alvorlige problemer med tænderne, der kræver et kirurgisk indgreb. Dette er, hvad mange patienter med tandlægeskræk frygter. Tidligere var det med rette, for tandkirurgi har ikke altid været smertefri. Indtil for nylig, hvor tandteknologien har udviklet sig i sådan en grad, at man i dag ved hjælp af laser kan udføre kirurgiske indgreb i tænderne, der stort set er smertefri. Derfor kan det dog stadig føles som et voldsomt indgreb, når man får at vide, at man skal have foretaget en operation. Mange forbinder det udelukkende med at få trukket tænder ud, hvilket ofte er en af de mindst komplicerede procedurer, og en af de mest smertefri. Måske blev du som barn underholdt af dine forældre om, hvor ondt det gjorde, da de fik trukket deres visdomstænder ud, hvorfor du selv har gruet for den dag, hvor det ville være nødvendigt at du selv fik fjernet visdomstænderne. Men da det kom til stykket, var det et ret ukompliceret indgreb, der var hurtigt overstået og ikke gav de store gener i dagene efter. I dag er det i mange tilfælde en smertefri oplevelse at gå til tandlæge. Tandkirurgi bliver dog brugt i mange andre sammenhænge end blot når man skal have trukket tænder ud.

Tandkirurgi

Hvornår bruger man tandkirurgi?

Generelt omfatter kirurgiske indgreb i tænderne alle former for kirurgi i munden, kæberne og i eller omkring tandkødet. Fjernelse af visdomstænder er ganske vist den mest almindelige behandlingsform, sammen med rodbehandlinger og kirurgi i forbindelse med parodontose. Problemet med visdomstænder er, at der ofte ikke er plads til, at de kan vokse helt ud, inden det bliver nødvendigt at fjerne dem, fordi der går betændelse i tandkødet. Derved bliver det nødvendigt at skære i det tandkød, der dækker visdomstanden, før tandlægen kan komme ned til selve tanden og trække den ud. Det er dog et ret ukompliceret indgreb. Rodbehandlinger er ofte mere komplicerede, men her har laserteknologi gjort det noget nemmere at foretage behandlingen med mindst mulige gener for patienten. Skal du have indsat implantater eller tandproteser, foretaget en rekonstruktion af tænder eller en genopbygning af knogler under tænderne (ofte nødvendigt i forbindelse med svær parodontose), kræver dette også et kirurgisk tandindgreb. Som regel er der dog ikke meget at frygte, fordi moderne metoder i dag har elimineret de store gener ved den slags behandlinger.

Nordsjællands TandlægeCenter
Frederiksgade 2A
3400 Hillerød
Tlf: 48267686

Et billede siger mere end 1000 ord, lyder det. Tiden går hurtigt, og før du har set dig om, er dine børn blevet store. Derfor er det en god idé at forevige deres barndom med flotte, professionelle billeder. Portrætbilleder er et godt supplement til de mange billeder, du selv utvivlsomt tager på ferien, til fødselsdage eller til jul. I disse tilfælde handler det ofte mere om stemningen og at fange et øjeblik, end det handler om fotografisk snilde. Når du gerne vil have billeder, som viser dit barn fra dets bedste side, så benyt dig af en professionel portrætfotograf i København. Det vil du takke dig selv for, når du ser tilbage på dine børns barndom.

Hvorfor bruge en fotograf

Hvorfor gå til en fotograf?

Et godt portrætfoto viser dit barns bedste sider frem. Barnets udseende kommer til at stå helt skarpt, og fotografen sørger også for at indfange barnets unikke personlighed i billedet. En erfaren fotograf kan hurtigt se, lige præcis hvordan barnet skal fotograferes, så de vigtigste kendetegn træder frem. Fotografen har også det helt rigtige udstyr; det gælder kamera, men også udstyr til efterbehandling af billederne. Derfor kan de billeder, du selv tager, ikke konkurrere med billeder fra en professionel fotograf.

Særlige lejligheder – og meget mere

Portrætbilleder af dit barn er altid en god idé. Men måske synes I, at en særlig lejlighed er en oplagt årsag til at få taget billeder. Det kan være første skoledag, konfirmation eller fødselsdag. Der er ganske enkelt ikke noget tidspunkt, som ikke egner sig til portrætbilleder. Et smukt og professionelt billede foreviger dit barn på vigtige stadier af dets liv, og er meget velegnet og populært som gave til for eksempel bedsteforældre eller andre i familien.

Husk skolefotos

Skolefotos er for de fleste en fast del af barndommen. Når barnet bliver fotograferet professionelt en gang om året, får du en flot samling billeder, som viser barnets udvikling gennem årene. Mange portrætfotografer udbyder også skolefoto i København, og det er en rigtig god idé at investere i. Ud over portrætter af dit barn får I her også et årligt klassebillede, som dit barn uden tvivl vil sætte pris på i fremtiden.

Snyd ikke dig selv, dit barn eller din familie ved ikke at sørge for professionelle og flotte portrætbilleder af dit barn gennem hele dets opvækst. Det er en investering, I aldrig vil komme til at fortryde.

Frandsen Fotografi ApS
Klerkegade 19, 1. Th
1308 København K
Tlf. 27 20 27 06