tandimplantater

Adskillige personer mangler én eller flere tænder som følge af diverse tandsygdomme og tandproblemer, hvor tanden enten er blevet hevet ud eller faldet ud af sig selv. Det er hverken kønt eller praktisk at mangle én eller flere tænder, og det kan du heldigvis undgå ved at få lavet flotte tandimplantater i Aalborg eller din nærmeste by, hvor der er en tandlæge med erfaring indenfor området. Behandlingen henvender sig til alle voksne med manglende tænder – uanset om årsagen til den manglende tand eksempelvis skyldes huller i tænderne, paradentose eller direkte skader på tanden. Implantatet henvender sig dog kun til voksne, da kæbebenet skal være fuldt udvokset før, at det er muligt at sætte et tandimplantat fast på kæbebenet.

Sådan fungerer et tandimplantat

Et tandimplantat gør både din tænder flotte og funktionelle igen. Det er for det første muligt at fremstille pæne implantater, som har et naturligt udseende. For det andet er implantatet holdbart, så du får genskabet din tyggeevne lang til ud i fremtiden – i langt de fleste tilfælde i 10 år. Det varierer dog fra person til person hvor længe, at implantatet er fuldt funktionel. Rygning, dårlig mundhygiejne og mangel på tandlægebesøg er blandt de hyppigste årsager til, at implantatets holdbarhed forkortes. Svage kæbeknogler og regelmæssigt slid fra eksempelvis at skære tænder påvirker også implantatets holdbarhed på negativ vis. Du kan derfor selv gøre en indsats for at passe på dit implantat såvel som på dine oprindelige tænder ved at passe generelt godt på dine tænder.

Fra metalrod til din nye tand

Et tandimplantat består af metal, der skal fungere som din nye tandrod. Idéen er, at metalroden indsættes i dit kæbeben, som herefter kan vokse sig fast med tiden. Efter fastgroning af den kunstige tandrod, kan der påsættes et tandimplantat eller eventuel en krone eller bro til at erstatte den eller de manglende tænder. Det er en længerevarende proces at få udført en behandling med implantater, men med den rette tandlæge kan du få et succesfuld resultat.

Hvem laver implantater?

Alle tandlæger kan grundlæggende det samme, men det er muligt at finde tandlæger med særlige specialiseringer. I forbindelse med et tandimplantat er det derfor eksempelvis oplagt at søge efter en specialiseret tandlæge i Aalborg eller i dit nærområde, så behandlingen bliver udført så perfekt som muligt. Her kan du få lavet forundersøgelser få taget røntgenbilleder og få udført selve operationen under lokalbedøvelse. Herefter skal den indsatte tandrod have ro, mens den heler. Helingsperioden i undermunden er typisk to til tre måneder, mens det tager seks til syv måneder i overmunden. Efter helingsperioden undersøges resultatet før, at der endeligt tages aftryk, så din protese, krone eller bro kan indsættes.

Tandlægerne Nørregade 19
Nørregade 19
9000 Aalborg
98 12 19 72

Natur på Bornholm

Hvor finder du unikke naturoplevelser i Danmark? Selvom Danmark er et lille og relativt fladt landbrugsland, kan du stadig finde betagende naturoplevelser inden for rigets grænser. Fra vest til øst, fra Jylland til Bornholm er der et væld af smukke områder, som er et besøg værd.

Vadehavet

Kyststrækningen på Jyllands vestkyst er ikke blot imponerende i sin fulde udstrækning. Vadehavet er også et af verdens vigtigste vådområder. Den er på UNESCOs verdensarvsliste og et reservat for natur- og dyreliv. Derudover byder området også på gode vandreruter og nogle af Danmarks bedste badestrande. Øerne som Fanø og Rømø byder på charmerende lokal kultur med årlige festivaler og folkemusik, og du kan samtidig nyde din ferie med sol og strand væk fra det mere hektiske byliv.Continue reading

terrazzogulve

Hvorfor er terrazzogulv blevet så populært i danske boliger? Tidligere var terrazzo udbredt i mange hjem, men indtil for et par år siden var det normalt at få udskiftet sit terrazzogulv, hvis det var blevet slidt eller skadet. I dag vælger flere og flere danskere at få lagt nyt terrazzogulv i hjemmet. Hvis du selv overvejer at få terrazzogulv i din bolig, kan du med fordel læse med her. I denne artikel gennemgår vi fordelene ved at få et terrazzogulv. Artiklen er skrevet med anbefalinger fra entreprenørfirma P.G. & Søn ApS, der er eksperter i gulvbelægning med terrazzo.

Fordelen ved terrazzogulv

Terrazzo er et hårdført og slidstærkt materiale. Derfor er det velegnet især til badeværelset, for det kan holde til mere end et almindeligt flisegulv. Samtidig kan du få det i mange forskellige nuancer og farver, og det gør det til et yderst fleksibelt materiale. Du kan også bruge det til vådrum, hvilket gør det velegnet som gulv til for eksempel brusekabine eller bad. Terrazzo er kendt for at blive flottere med årene, og det kan generelt holde sig smukt i lang tid. Omhyggelig pleje kan også gøre det mere modstandsdygtigt, så det holder sig pænt længere. Det gør det også til en billigere løsning, når du skal have nyt badeværelsesgulv.

Pleje af terrazzo

Hvis dit terrazzogulv skal holde sig smukt i mange år, skal det dog have den rigtige pleje. Her er det vigtigt at vide, hvilke rengøringsmidler du bør bruge, og hvilke du bør undgå helt.

Terrazzo skal som alt andet gulv rengøres jævnligt. Det gør du ved hjælp af sæbespåner opløst i varmt vand. Du kan også bruge natursæbe. Begge typer rengøringsmiddel hjælper med at gøre gulvet mere modstandsdygtigt over for snavs og slid. Til gengæld er det en dårlig idé at bruge eddike eller syreholdige rengøringsprodukter. Det kan opløse bindemidlet i terrazzogulvet, og er dermed medvirkende til at ætse og skade gulvets overflade. Det gælder også for kalkfjerner. Hvis du vil fjerne eller forhindre kalkpletter på dit terrazzogulv, er forebyggelse det bedste middel. Tør gulvet på badeværelset af med en tør klud, når du har været i bade, for at forhindre kalkaflejringer. Hvis uheldet er ude, og der har samlet sig kalkpletter på gulvet, kan du prøve nænsomt at skrubbe dem af med en skruesvamp. Hvis det ikke hjælper, eller hvis kalkpletterne er for store, bør du få slebet gulvet af et professionelt gulvfirma for at afhjælpe problemet.

P.G. & Søn ApS
Bjerringbrovej 46
2610 Rødovre
38 71 17 00

Overnatning på Bornholm

Flere og flere vælger Bornholm som deres feriedestination, og det er der flere gode grunde til. Dog er de fleste i tvivl om, hvor de kan overnatte, hvis ferien strækker sig over flere dage. Derfor giver vi dig nedenfor 3 mulige overnatningsmuligheder, som du kan overveje, hvis du vælger at tage på ferie på Bornholm. Er du interesseret? Så læs med her.

Find et hotel

Da turismen har været stigende de seneste mange år på Bornholm er der også blevet opført flere og flere hoteller på Bornholm. Af denne grund kan du være helt rolig, hvis ikke du kender nogen, som bor på Bornholm, eller ikke kan få plads i en ferielejlighed. Du har altid muligheden for at finde et hotel. Hoteller på Bornholm er velkendte for at være gæstfrie, serviceminded og værelserne kommer altid med en god udsigt. Derfor kan du altid lave din egen research og finde et værelse, eller spørge en, som har erfaringer med at overnatte på hoteller på Bornholm.

Find en ferielejlighed eller sommerhus

Mange børnefamilier vælger at leje sig ind i en ferielejlighed, da der på denne måde vil være mulighed for at føle sig hjemme, lave mad og hygge som i sit rigtige hjem. Forskellen er bare, at man er et sted omringe af storslået natur og rolige omgivelser. Flere og flere bornholmere vælger at leje deres ferielejligheder og sommerhuse ud til turister, og derfor har du rig mulighed for at være en af dem, som kan overnatte i en rigtig bornholmer-bolig. Det vil naturligvis også gøre turen mere autentisk for både dig, men også for børnene.

Camping og telt

På grund af den flotte natur er der mange, som vælger at tage til Bornholm og sætte et telt op om natten. Man skal dog være klar på at gøre en masse klar inden man tager afsted – især hvis man tager afsted om vinteren. Dyrelivet på Bornholm er også langt mere varieret end i resten af Danmark – og derfor skal man være klar på, at børn og sarte sjæle godt kan være lidt mere eftertænksomme, hvis man skal overnatte i et telt på Bornholm. Fordelene ved camping, og ved at sætte et telt op er, at man virkelig får oplevet den bornholmske natur. Derfor vælger flere og flere naturmennesker at vælge denne mulighed, da det giver en mere levende og primitiv oplevelse. Man kan vælge at sætte et bål op om aftenenen og hygge med børnene på denne måde også. Om du er til hotel, ferielejlighed eller telt afhænger naturligvis af dig som person. Der er flere muligheder og du kan i sidste ende altid bestille et Hotel på Bornholm, hvis du er tidspresset. God tur!

Hotel Hammersø
Hammershusvej 86, Sandvig
3770 Allinge
56 48 03 64