Det er ikke just et nemt job at styre en virksomhed korrekt. Mange situationer i virksomhedens hverdag kræver, at man har kendskab til juridiske aspekter. Det er ikke alle, der kan være eksperter i dette, så derfor kan man med fordel hyre en erhvervsadvokat til at håndtere dette.

Erhvervsadvokatens opgaver

Hyrer din virksomhed en dygtig erhvervsadvokat, har de mange opgaver, de er uddannede til at hjælpe dig med. For at sige det kort, så kan en erhvervsadvokat, inden for erhvervsretlige discipliner, give rådgivning i forbindelse med potentielt komplicerede juridiske opgaver. Disse opgaver kan for eksempel være tilladelser, ansættelsesregler, virksomhedsformen og registreringer. Her er det væsentligt, at der ikke brydes regler eller lovgivning, som eventuelt kan være skadeligt for både virksomhedens image og økonomi. Erhvervsadvokaten hjælper altså her med, hvilke papirer og dokumenter, der skal udformes, således at du ikke behøver at stå med ansvaret alene.

Andre områder som erhvervsadvokaten kan hjælpe med er blandt andet:

  • Bestyrelsesarbejde
  • Inkasso
  • Generationsskifte
  • Arbejds- og ansættelsesret
  • Leasing
  • Kontrakter
  • Retssager og voldgiftssager
  • Iværksætterrådgivning
  • … og mange flere

Der kan hurtigt opstå besvær ved procedurer, standardvilkår ved en ny virksomhed, markedsføring og rettigheder inden for forsikring, arbejde og ansættelse. Her træder erhvervsadvokaten til og forhindrer problemer og eventuelle skadelige retssager.

En stor hjælp for iværksætteren

Som nævnt i et af punkterne ovenfor, kan en erhvervsadvokat samtidig hjælpe iværksætteren med at få startet virksomheden på den rigtige måde. Hyrer du for eksempel en erfaren advokat fra Fredericia, kan du forvente, at arbejdsopgaverne bliver væsentligt lettere at tage fat på. Ved iværksætteri er det vigtigt, at der fra starten af er styr på det juridiske fundament, der ultimativt vil gøre din virksomhed større og stærkere. Uden styr på alle de juridiske aspekter, bliver det nogle virkelig hårde vilkår for dig som iværksætter.

Lad os kigge på nogle eksempler, som erhvervsadvokaten kan hjælpe med. En ny virksomhed har brug for lokaler, og dette klares ved en udformning af en erhvervslejekontrakt. Forhandlingen af denne kan din erhvervsadvokat hjælpe med, da der her skal tages stilling til lejeaftalens vilkår og eventuelle særlige vilkår.

Et andet eksempel er ansættelsesret. Her skal udvikles ansættelseskontrakter til dine nye ansatte, og denne bør udformes tydelig og korrekt fra starten af. Erhvervsadvokaten sikrer her, at I undgår eventuelle konflikter og unødvendige retssager. Opsiger medarbejderen sit job, eller bliver vedkommende fyret, kan erhvervsadvokaten rådgive dig om processen, regler, rettigheder og papirarbejde. Uanset hvilken situation, der kræver rådgivning, vil en erhvervsadvokat uden tvivl lette ansvaret og arbejdspresset.

kaiser Domino Advokatfirma

Kolding

Kokholm 3 b, 1. tv.

6000 Kolding

78 79 90 80

Fredericia

Sønder Voldgade 10, st.

7000 Fredericia

Din virksomhed har brug for PR – hvordan finder du et egnet PR-bureau til opgaven? Hvis du står og skal bruge PR i København, så fortvivl ikke, der er masser af bureauer, der kan løfte opgaven for dig.

Det er således ikke svært at finde et PR- eller kommunikationsbureau i København. Det, der kan være krævende, er at finde et bureau, der kan klare opgaven for din virksomhed på bedste vis. Der er dog konkurrence om kunderne blandt kommunikationsbureauerne, derfor kan du ofte finde et kvalitetsbureau til en rigtig god pris.

Hvordan finder du så det bedste bureau til opgaven? Det vil jeg komme nærmere ind på i denne artikel.

Send opgaven i udbud

Start med at kontakte 5 kommunikations- og PR-bureauer, der har ekspertise inden for det område, som din virksomhed har brug for hjælp til. Inviter dem hver især til at byde på opgaven og giv dem en deadline til at komme med et oplæg, som du og dine kolleger så kan vurdere i fællesskab. Når I har fundet de oplæg, I synes virker mest lovende, så inviter disse bureauer ind til at give jeres virksomhed et mundtligt pitch. Til mødet skal du sørge for, at de vigtigste personer fra din virksomhed er til stede, så der er basis for en beslutning, som hele ledelsen kan sige god for bagefter.

Gør et grundigt forarbejde

Til mødet er det vigtigt at stille grundige spørgsmål, så som bureauets håndtering af PR-kriser, der pludselig kan opstå, hvordan de gør brug af digitale og sociale medier, om de har arbejdet med lignende opgaver og bede om eksempler på de resultater, de har opnået i den sammenhæng.

På forhånd bør I have gjort jeres forarbejde, det vil sige gjort jer klart, hvilke resultater I ønsker at opnå. Det kan være omtale i bestemte medier, målbare resultater i forhold til nye kunder osv. I bør også have gjort jer klart, hvad tidshorisonten og budgettet for opgaven er.

Kemien skal passe

Når du og dine kolleger skal foretage det endelige valg, handler det ikke kun om bureauets pitch. Bureauet skal selvfølgelig først og fremmest overbevise jer om, at de er fuldt ud rustet til at klare opgaven. Samtidig er det også vigtigt, at kemien mellem jer passer, ellers bliver det svært at få et frugtbart samarbejde.

Når først I har valgt et bureau, burde I også gøre jeres for, at samarbejdet kommer til at fungere. Derfor er tillid og ærlighed vigtigt. Hvis der er noget, I ikke forstår eller bliver utilfredse med undervejs, så tal åbent med bureauet om det – men på en konstruktiv måde. Det vil få samarbejdet til at gå meget lettere.

 

Rostra Kommunikation A/S

Svanemøllevej 58

2900 Hellerup

33159420

Hvis du har haft håndværkere til at lave noget arbejde i hjemmet eller i din bygning, kan der godt trænge til at blive gjort rent efterfølgende. Selvom håndværkerne reelt er forpligtigede til at gøre rent efter sig, er de ikke professionelle rengøringsfolk, og derfor kan det være nødvendigt at få gjort grundigt rent bagefter. Hvis du har fået lavet noget arbejde på et større område som en kontorbygning, butik eller lagerhal, kan det godt betale sig at investere i en omgang erhvervsrengøring, der kan få gjort grundigt rent og som benytter professionelle rengøringsfolk. Det sikrer, at rengøringen har det nødvendige niveau, når området skal tages i brug igen bagefter.

Hvis du skal foretage rengøring efter håndværkere i hjemmet, kan der være mange former for rengøring, så her handler det om, hvor stort arealet er, og hvor meget du selv kan overkomme.

 

Fokusområder for slutrengøring

Hvad er de typiske områder, der skal gøres grundigt rent efter håndværkerbesøg? Der kan være tale om alt fra trappevask, vinduespudsning og afrensning af vinduer. Det kan også være rengøring efter en større flytning af møbler og andet inventar, gulvvask, aftørring af støv og fjernelse af puds eller rester efter træspåner i forbindelse med for eksempel afhøvling af gulve.

Hvorvidt du har behov for særlig rengøring handler selvfølgelig om, hvilken type arbejde der er blevet udført. Mindre opgaver kan du ofte godt selv klare eller lade dit sædvanlige rengøringspersonale håndtere. Det er bare ikke alle rengøringsfirmaer, der har kapacitet til de former for grovere rengøring, som kan være påkrævet efter håndværkerne er færdige.

 

Derfor er professionel rengøring en god idé

Uanset hvor omhyggelige dine håndværkere er med at gøre rent efter sig, vil de ikke have samme ekspertise, når det gælder rengøring som professionelle rengøringsfolk. De små detaljer som pletter og støv vil være nemme at overse, og hvis det drejer sig om erhvervslokaler, vil du ikke selv have kapacitet til at foretage en ordentlig slutrengøring. Så hvorfor ikke lade erfarne folk stå for opgaven?

Når det drejer sig om større renoveringsopgaver eller byggeprojekter, vil det ofte være til fordel for et byggefirma at alliere sig med et professionelt rengøringshold. På den måde kan håndværkerne koncentrere sig om deres egentlige arbejde, mens rengøringsfolkene kan stå for rengøring af byggeområdet både undervejs og efterfølgende, når arbejdet er helt slut. Det endelige rengøringsarbejde kan også minimeres ved at lade rengøringsfolkene gøre rent i skurvogne og midlertidige toiletter, som håndværkerne bruger under længerevarende projekter.

Professionel Erhvervsrengøring A/S

Vodroffsvej 38

1900 Frederiksberg C

33 25 62 56